könyv-diszkont.hu

Újdonság értesítő
 
Don Juan tanításai

Carlos Castaneda
Don Juan tanításai
Kiadó:
ISBN:
9789635291830
Cikkszám:
sw14-07039
Oldalak száma:
272
Kiadás éve:
2014
Fordító(k):
Zala Györgyi

        Szállítási költség
Fogyasztói ár:   3 290 Ft  2 468 Ft
Az Ön megtakarítása 822 Ft (24,98%)!
 
  - vagy -  

Carlos Castaneda antropológus hallgatóként tanítványul szegődik Don Juan, jaki indián varázsló mellé, aki tudásának egyre mélyebb rétegeit tárja fel előtte, beavatja a látás, a módosult tudatállapotok, Mexikó és a másik világ titkaiba. A Don Juan tanításai Carlos Castaneda első és legsikeresebb írása.
1960 nyarán, amikor még antropológia szakos hallgató voltam a Los Angeles-i California Egyetemen, többször leutaztam délnyugatra, hogy az ottani indiánok által használt gyógynövényekről gyűjtsek anyagot. A könyvben leírt események az egyik ilyen utam során kezdődtek.
Azelőtt is többször találkoztam Don Juannal, de mindig csak antropológiai megfigyelő minőségemben. Korai beszélgetéseink során titokban készítettem jegyzeteket, s később emlékezetemre támaszkodva rekonstruáltam a teljes beszélgetést. Amikor azonban a tanítványa lettem, Don Juan nagy nehezen megengedte, hogy leírjak mindent, ami elhangzik.
A könyv első részében válogatást közlök jegyzeteimből, amelyek a tanulóidőm alatt átélt nem szokványos valóság állapotaival foglalkoznak. A könyv második felében pedig az első rész adatai alapján készített strukturális elemzést nyújtok. Igyekeztem Don Juan tanításait logikus gondolati rendszerként bemutatni, amely alkalmas arra, hogy a tanítványt elvezesse egy olyan fogalomalkotási szintre, amely megmagyarázza az általa átélt jelenségek világát.

Címkék [kiadó évszám szerint, fordító(k)]: sw14, zala györgyi

Hasonló témakör

Reiki Reiki 2 690 Ft
Add to Cart 2 018 Ft