könyv-diszkont.hu

Újdonság értesítő
 
Jóga - Halhatatlanság és szabadság

Mircea Eliade
Jóga - Halhatatlanság és szabadság
Kiadó:
ISBN:
9789632275352
Cikkszám:
hel14-08596
Oldalak száma:
568
Kiadás éve:
2014
Fordító(k):
Horváth Z. Zoltán

        Szállítási költség
Fogyasztói ár:   3 990 Ft  2 993 Ft
Az Ön megtakarítása 997 Ft (24,99%)!
 
  - vagy -  

Az ind bölcs számára nem az igazság birtoklása a fő cél, hanem a megszabadulás, az abszolút szabadság kivívása. Mindazt az áldozatot, amelyet az európai filozófus kész meghozni a puszta igazságnak magának az eléréséért..., az ind bölcs csakis a megszabadulás kivívásáért hozza meg. "Megszabadulni" annyit tesz, mint áttörni egy másik létsíkba, fölvenni egy másik, az emberit meghaladó létmódot. Ez pedig nem csupán azt jelenti, hogy Indiában a metafizikai tudás az elszakadás és a halál kategóriáin keresztül fogalmazódik meg (aki "áttöri" az emberi létet, az "meghal" mindannak a számára, ami addig emberi volt), hanem azt is, hogy ennek az ismeretnek szükségképpen misztikus természetű folytatása van: újjászületés egy feltételektől nem függő létmódba, vagyis megszabadulás, az abszolút szabadság.
Mircea Eliade (1907-1986), a XX. század egyik legnagyobb vallástörténésze és néprajztudósa volt legismertebb művei közé tartozik A szent és a profán; A samanizmus: az eksztázis ősi technikái; Az örök visszatérés mítosza.
Eliade a kalkuttai egyetemen ismerkedett meg az indiai vallással és kultúrával. A hároméves elméleti képzés mellett fél évet eltöltött egy ásramban, hogy egy guru segítségével elsajátítsa a jógatechnikákat. Összefoglaló munkája a téma egyik legkiválóbb európai összegzésének számít.

Címkék [kiadó évszám szerint, fordító(k)]: hel14, horváth z. zoltán

Hasonló témakör

Aura Aura 2 290 Ft
Add to Cart 1 718 Ft