könyv-diszkont.hu

Újdonság értesítő
 
Ördöglovas - A magyarok nyilaitól... 3.

Urbánszki László
Ördöglovas - A magyarok nyilaitól... 3.
Kiadó:
Sorozat:
ISBN:
9789632279435
Cikkszám:
hel18-16117
Oldalak száma:
384
Kiadás éve:
2018

        Szállítási költség
Fogyasztói ár:   3 799 Ft  2 849 Ft
Az Ön megtakarítása 950 Ft (25,01%)!
 
  - vagy -  

A Keleti Frank Királyság nem feledi csúfos pozsonyi kudarcát. Az öt germán törzs újra összeszedi minden erejét, hogy szétzúzza a fiatal mogyeri államot. A bajorok, élükön Gyermek Lajossal és a mögötte álló egyházi hatalommal, birodalmat építenének. Tarkacsu nagyfejedelem széthúzó mogyeri nemzetségfőkkel vitázik, saját hatalmának korlátai ellen küzd.
Agacs, az ifjú felderítő a nagyfejedelem utasítására hírszerzőként érkezett bajorföldre, hogy segítséget nyújtson Kadosa ott rekedt sebesültjeinek. Szemtelen ötlettel eléri, hogy Arnulf bajor herceg nemessé tegye fogadott húgát, Ingét, ha a lány harminc harcost küld a seregébe. A mogyeri katonák gyepűvidéki gyilkosoknak álcázva, Kadosa vezetésével indulnak az augsburgi táborba. Kadosa megalázó beosztást vállalva keresi az ellenség gyengéit. Mulatságos és életveszélyes kalandokat átélve gyűjti a szükséges tudást...
Urbánszki László lebilincselően fordulatos, kalandozás kori regényciklusának harmadik kötetében a 10. századi magyar történelem első évtizede elevenedik meg.

Címkék [kiadó évszám szerint, fordító(k)]: hel18

Hasonló témakör