könyv-diszkont.hu

Újdonság értesítő
 
Partnereink

Kiemelt ajánlat

Busidó Busidó 2 400 Ft
Add to Cart 1 800 Ft

Üzletszabályzat

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el jelen Üzletszabályzatot, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.
A webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!
A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:

- Üzemeltetői adatok
- Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre
- Rendelési információk
- A megrendelések feldolgozása
- A megrendelt termék kifizetésének, szállításának és átvételének módjai
- Szállítási és átvételi díjakról szóló részletes tájékoztató
- Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan
- Jótállási, garanciális információk, tudnivalók
- Elállási jog gyakorlása

Üzemeltetői adatok

Webáruház neve: könyv-diszkont.hu
Üzemeltető: B-Supp Kft.
Képviselő: Melega Zsolt ügyvezető
Székhely: 1119 Budapest, Andor u. 21/C
Adószám: 25715952-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-285292
Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-105493/2016.
Főtevékenység: 4791 ’08 Csomagküldő, internetes kiskereskedelem
Kibocsátó bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Üzletszabályzat nyelve: magyar

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

- Könyv
A megjelenített termékek regisztrációval és regisztráció nélkül is, jelen Üzletszabályzat feltételei szerint vásárolhatóak meg.
Az árak bruttó árak, nem tartalmazzák a szállítás és utólagos fizetés esetén az utánvét díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

Rendelési információk

Webáruházunkban megrendelést leadni kizárólag online, az áruház erre kialakított felületén lehet.
A megrendelés lépései részletesen megtalálhatóak a Vásárlási tájékoztató menüpont alatt.

A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 8-20 óráig.
A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időn kívül is van lehetőség a megrendelés leadására (0-24), de amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra.
A várható szállítási idő átlagosan 3 munkanap.
A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. A könyv-diszkont.hu nem vállal felelősséget az ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli esetleges változása miatt.
A megrendeléskor küldött automata visszaigazoló e-mail nem jelent idő- és árgaranciát.
Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Előfordulhat, hogy kívülálló okok miatt csak hosszabb idő alatt, illetve egyáltalán nem, vagy nem a megrendeléskori áron, vagy csak részben tudjuk a megrendelést teljesíteni. Ilyenek például: készlethiány a nagykerben, kiadói árváltoztatás, ÁFA változás, szállítócégek árváltoztatása stb. Amennyiben bármilyen változás hátrányosan érinti a vásárlót, haladéktalanul felvesszük vele a kapcsolatot egyeztetés céljából. A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg a vevő részére.

A megrendelt termék kifizetésének, szállításának és átvételének módjai

A Vásárlási tájékoztató-ban található meg részletesen.

Szállítási és átvételi díjakról szóló részletes tájékoztató

A Szállítási költség táblázat tartalmazza, az ott feltüntetett árak bruttó árak.

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan

A számlát e-mail-ben küldjük el vásárlóink részére. Amennyiben kéri, hogy a csomag tartalmazza a számlát, kérjük még a kiszállítás előtt jelezze felénk. A csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a terméken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!
Webáruházunk megrendeléseit szerződött partnereink - Actris Kft. (eLogisztika Csomagpont), Sprinter Futárszolgálat Kft. (Pick Pack Pont), Magyar Posta Zrt. (MPL futárszolgálat, PostaPont) - teljesítik. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra között.
Ha a szállítási költség táblázatban szereplő valamelyik díjmentes átvételi vagy kiszállítási értékhatárt nem éri megrendelésének végösszege, úgy a szerződött partnereink által számunkra kiszámlázott díj változatlan formában, közvetített szolgáltatásként kerül továbbértékesítésre.
A bankkártyás fizetés szolgáltatója a Barion Payment Zrt.
Amennyiben ebben az időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük!
Utólagos fizetéskor kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt terméket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomag esetén az újraküldést kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása után áll módunkban ismételten elindítani!

Jótállási, garanciális információk, tudnivalók

A megrendelt termékre szavatosságot vállalunk. Hibás teljesítés esetén kifogásáról a hiba felfedezését követő lehető legrövidebb időn belül tájékoztasson minket az info@konyv-diszkont.hu e-mail címre küldött elektronikus levél útján, vagy a Kapcsolat menüponton keresztül. Minőségi kifogását csak írásban fogadjuk el, melyet megpróbálunk a lehető leghamarabb, az Ön számára legkedvezőbb módon megoldani, az alábbi sorrendben:
- csere
- hiány esetén másik termék választása, az árkülönbözet bármelyik irányba történő korrigálásával
- árengedmény megállapodás szerint
- rendeléstől való elállás, kifizetett összeg visszafizetése
Megállapodás hiányában a jogszabály megtalálható itt, a Dokumentumok menüpont alatt.

Elállási jog gyakorlása

A vásárló 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől.
Az elállási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen a vásárló vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.
Ha a vásárló elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát az Elállási/Felmondási nyilatkozatminta kitöltésével köteles eljuttatni elektronikus úton küldött levél útján az info@konyv-diszkont.hu e-mail címre, vagy postai úton a B-Supp Kft. 1119 Bp., Andor u. 21/C alatti címére.
A vásárló határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát.
Ha a vásárló eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozat kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük valamennyi költséget, ideértve a szállítást is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha a vásárló más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag semmilyen többletköltség nem terheli a vásárlót. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy a vásárló nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.
A vásárló köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költsége a vásárlót terheli.br/
A vásárló kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.
A megrendelt, kiszállított, de át nem vett termék esetében az oda-vissza szállítás költsége a fogyasztót terheli, amit számla ellenében köteles megfizetni.
Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog.
Ilyen esetek az alábbiak:
- a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti
- olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ - olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak
- romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében
- olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza
- olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel
- olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor
- olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából
- lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta
- hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével
- nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében
- lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki
- a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát
Az ide vonatkozó rendelet megtalálható itt, a Dokumentumok menüpont alatt.


A jelen Üzletszabályzat általános feltételeiben nem szabályozott kérdésekben a 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről, a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól, a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról, valamint a 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról az irányadók.
A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a könyv-diszkont.hu Üzletszabályzatát, továbbá adatkezelési elveit.
Az Üzletszabályzat nyomtatóbarát változatának letöltéséhez és megtekintéséhez kattintson ide.